Soru: KYK yurdu veya özel yurtlar hakkında bilgisi olan cevaplayabilirmi bişey sorcamda​

Cevaplar 1

Cevap:

Ana Sayfa Haberler

Haberler

KYK YURTLARI vs. ÖZEL YURTLAR

06252

Her yıl yüz binlerce öğrenci üniversiteye yerleşmektedir. Bu öğrencilerin de büyük çoğunluğu yaşadığı şehirden farklı bir şehirde üniversite okumaktadır. Ailenizin maddi desteği dışında kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğreneceğiniz bu süreçte en büyük sorun barınmadır.

KYK yurtları, özel yurtlar, öğrenci evi ve apart gibi dört farklı barınma alternatifiniz bulunmakla birlikte bu yazımızda KYK yurtları ile özel yurtların karşılaştırmasını yapacağız.

Detaylı analize geçmeden önce farklı şehirde üniversite okumanın sizleri olgunlaştıracağını bilmenizi istiyoruz. Kişinin birey olma yolundaki en önemli basamağında okurken ev geçindirmeyi, aileniz para gönderene kadar cebinizdeki parayla idare edebilmeyi, ailenizin her istediğinizde yanınızda olamayacağını, bazı şeylerle tek başına mücadele etmek zorunda kalacağınızı öğreneceksiniz. Üzgünken yağmurlu havada yürüyüp sakinleşmeyi, hasta olan oda arkadaşınızı iyileştirmek için nane-limon yapmayı, tek başına sosyal bir ortam oluşturmayı öğrenmektir. Tüm bunları öğrenirken her birinde ayrı ayrı yaşayacağınız zorluklardan tecrübe edinerek geçmenizi sağlayacaktır.

Yaşanılacak güzel günlerle beraber özlem, derslerin ağırlığı ve maddi sorunlar gibi sıkıntıları da beraberinde getiren bu durumlarla birlikte üniversiteden mezun olduktan sonra ayaklarınızı yere daha sağlam basacaksınız.

İlkin KYK yurtlarının avantaj ve dezavantajlarıyla devlet yurtları hakkında hep birlikte detaylı bilgi edinelim.

İYİ DERSLER

ben bilmiyorum o kadar git kendi sor

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years