Kız İsteme: Kız beğenmeden sonra evlenecek gencin ailesi ve yakınlarından bir kaç hanım kız evine gider. Bir süre sohbetten sonra kız evine geliş nedeni açıklanır. Gelenler şunu söylerler: “Çiğdemleri kaza kaza, yolları toza toza, Allah'ın emri, Peygamberin kavli ile oğlumuz için kızınız 'ya dünür geldik" derler. Bunun üzerine kız annesi hanımlara söyle cevap verir: “Kısmet olursa gelir Hint'den Yemen'den, kısmet olmazsa ne gelir elden" diyerek kız tarafı bir kaç gün izin ister. Cevap uygun olur ise, iki aile bir araya gelerek söz kesme gününü belirler.
Söz kesme günü gencin yakınları ve köyün yaşlılarından oluşan bir grup kız evine gider. Yemekler yenir, çaylar içilir. Bir süre sohbetten sonra yaşlılardan biri kız babasına “yükümüzü sırtımıza sarıver" der. Bunun üzerine kız tarafının hazırladığı liste incelenir. Kıza verilecek altın sayısı ve çeyiz eşyaları görüşülür ve alınacaklar karara bağlanır. Kıza yü-zük takılır ve eğlenceler yapılır.
Nişan ve Nişanlılık: Nişan günü belirlendikten sonra, erkek tarafı kızın nişan ihtiyaçlarını alır. Nişan çevreye duyurulur ve davet yapılır. Kız evine davetliler ile birlikte gidilir. Yöre oyunları, türküler eşliğinde oynanır. Nişan yüzükleri takılarak kız ve oğlan yakınları getirdikleri hediyeleri verirler.
Nişan döneminde gençler birbirleriyle açık açık görüşemezler. Dini Bayramlarda erkek tarafi kız tarafını ziyarete gider ve yanında kurbanlık , kız için elbiseleri hediye olarak götürür. Nişanlı ve sözlü kızlar genellikle oğlan yakınlarından kaçarlar. Bu durum erkek yakınları kıza bahşiş karşılığında ellerini öptürünceye kadar devam eder.
Düğün: Kıbrıscık'ta geleneksel düğünler aşağıdaki aşamalardan geçerek yapılır.
Urba Görme: Gençlerin aileleri bir araya gelerek dünürlükte belirlenen eşyaların alınacağı günü ve düğün tarihini belirlerler. Belirlenen gün kız ve erkek ailelerinden oluşan grup, kızın çeyizini almak üzere ilçe merkezindeki bir manifaturacıya giderler. Söz kesmede listede belirtilen eşyalar alınır. Alınan bu eşyalar kızın giyimi için kullanılacağı gibi bir kısmı da düğün sonunda kız ve oğlan yakınlarına dağıtılır. Bu eşyaları alma işine urba görme denir.
Düğüne Davet: Düğüne davet edileceklere 20 gün önce yakınlık derecelerine göre hediyeler dağıtılarak, düğün tarihi haber verilir. Dağıtılan bu hediyelere “ağırlık" denir. Düğünler iki değişik şekilde başlar. Bir kısım geleneksel düğünler Pazartesi günü başlar ve beş gün sürer, diğer geleneksel düğünler ise Cuma günü başlar ve dört günde tamamlanır. Düğün öncesi ekmek yapılır. Ekmek yapımına köyde yaşayan herkes davet edilir. Köy kadınları ekmek yapımını eğlenceye dönüştürürler. Kaynanadan bahşiş alabilmek için çeşitli oyunlar yaparlar. Bu oyunların geneline kendürük oyunları denir. Ekmekle birlikte kına gecesinde kız ve yarenlerin yemesi için kız çöreği yapılır. Bu çöreğin içine leblebi, üzüm, diken, para konulur.