Soru: 5 müşteri 5 satıcı konuşması Yazabilir misiniz En iyi olarak seçeceğim

  • nemeckii-yazyk

    Konu:

    Almanca
  • Yazar:

    koda
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

en iyi seçersen mutlu olurum

Açıklama:

Pazarlık payı var: Bu sözden sonra aslında bir müşteri olarak bilinç altımızda bir tek soru sorarız: Nereye kadar pazarlık payı var? Burada ki belirsizlik fiyat algısını olumsuz yönde etkilemektedir. Müşteri sürekli olarak en minimum rakamı öğrenmek istemektedir. Gerçek ürün değeri ortadan kaybolur.

2) Maliyet kurtarmıyor: Eski çarşı esnaflarının kullandığı bu cümle günümüzde hala kurumsal satışlarda kullanılabiliyor. Maliyet sizin maliyetiniz ve müşterinin umrunda değil. Yine herşeyi fiyata ve rakamlara odaklayan ve değerden uzaklaştıran bir yaklaşım.

3) Kaliteli, uygun, ekonomik, emsalsiz: Bu kelimelerin hepsi belirsizlik içeriyor, son derece soyut ve sizin kişisel görüşünüzü yansıtıyor. Bu kelimeleri sizin değil yaptıklarınız ve hisettirdikleriniz ile müşterilerinizin sizin için kullanması gerekiyor. Kaliteli sözü yerine "3 kat daha hızlı” , ekonomik yerine "X ürününe göre %50 daha az bütçe ile sahip olun” gibi öneriler çok daha somut ve anlaşılır olacaktır.

4) Siz müşterilerimiz için: “Müşteri” kelimesi karşınızdakinin bilinçaltında “evet ben müşteriyim karşı taraf beni kendi çıkarları doğrultusunda ikna etmeye çalışıyor” düşüncesini ateşleyebilir. Bunun sonucunda sohbet bir ikna savaşına dönebilir. Mesaj ya da web sitesi yoluya ulaşmışsanız bilinç altında müşteri sözü karşı tarafın kendini koruma altına almasını sağlar. “Acaba doğru fiyatla mı alıyorum” düşüncesini doğurabilir. Bunun yerine insanların ismi, ya da en azından siz diye hitap etmek ve o zihin yapısında olmak çok daha mantıklı gözüküyor.

5) Bütçeniz ne kadar? : Bu soruya cevap veren müşteri genellikle kendini korumak için en düşük rakamı düşünür veya söyler. Bu durumda zihinsel çapa göreceli olarak düştüğü için fiyat algısı olumsuz yönde bozulur ve fiyat kırmak için pazarlık başlar.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years