Soru: "Hücresel ağ kullanılamıyor." hatasının sebebi nedir?

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

genellikle çeşitli sorunlar nedeniyle baz istasyon bağlantısını kaybeden hatlarda ortaya çıkan uyarıya ilişkin bir sorudur.  Bu uyarı görüldüğünde; arama yapmak, internette gezinmek mümkün değildir.

Telefon Konumu

Şehir içinde çok seyahat ediyorsanız, sinyal belirli noktalarda zayıflayabilir veya operatörünüzün kapsama alanı dışında olabilir. Bu hata sık sık meydana geliyorsa, operatörün kapsamı sizin için yeterli seviyede değildir. Bu durumda en iyi seçenek; diğer operatörleri incelemek ve bu yönde bir değişiklik yapmaktır. İstenmeyen sürprizlerden kaçınmak için, bir hat satın almadan önce operatörlerin hizmetlerinin detaylarını bilmek faydalıdır. Özellikle de kapsama haritası operatör tercihinde en önemli unsurlar arasında olmalıdır.

IMEI Kaynaklı Sorunlar

Mobil şebekenin kullanılamamasının bir başka nedeni, operatörünüz  cihazınızın kimlik numarası olan IMEI’yi bulamadığında ortaya çıkar. Bu, aygıt yazılımıyla, telefonun donanımına programlanmış, aygıtın düzgün çalışmasını sağlayan talimatlarla veya işletim sisteminizin güncel olmayan sürümüyle ilgili olabilir. Ayrıca, yanlış ROM yükleme veya farklı yasa dışı işlemler söz konusu olduğunda, telefonunuzda IMEI kaynaklı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız araştırma yapmanız tavsiye edilir.

Operatör Ağ Sorunları

Bulunduğunuz bölgedeki arıza nedeniyle veya bakım kaynaklı kesintilere ek,  kullanılamayan mobil ağ, zayıf sinyale sahip bir alandaki şebeke veya yerel kapsama eksikliğinden kaynaklanabilir. Telefonun kendisiyle veya yongasıyla ilgili sorunlar da bu hataya neden olabilir.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years