Soru: Su miktarının belirli bir seviyenin altında olması
ortamda bulunan mikroorganizmaların enzim
sistemlerinin çalışmasını olumsuz yönde
etkilemektedir. Bu özellikten yararlanılarak bazı besin
maddelerinin uzun süre bozulmadan kalması
sağlanabilmektedir.
Aşağıda verilen besin maddelerinin hangisi
yukarıdaki yöntem kullanılarak hazırlanmamıştır?
A) Reçel B) Pastırma
C) Konserve D) Salça
E) Sebze kurusu
cevap a çünkü 2 ve 3 e bakarsak birbirini itiyor zıt kutuplar birbirini çeker aynı kutuplar birbirini iter yani 2 ve 3 ün aynı kutup olması gerekli şıklara bakarsak 2 ve 3 ün aynı olduğu tek şık a
24,08,10 üzeri 23 tane atom içeren CH8 gazı;(S=32 O=16 ) a) kaç moldür? b) kaç gramdır? c)normal şartlarda kaç litre hacim kaplar? (çözümüyle anlatabilir misiniz?