Soru: Metabolik aktivite ne demek? Yazınız.

Cevaplar 1

Cevap: ~MERHABA~

Metabolik Aktivite Nedir?

Metabolik Aktivite Nedir?Metabolik aktivite , herhangi bir organizmada yaşamı sürdüren kimyasal reaksiyonlar grubunu ifade eder. Metabolik aktivite, vücutta enerji ve maddenin dönüşümünü içerir, yaşamın sürdürülmesi için her zaman bulunması gereken iki unsur. İki metabolik süreç türü anabolizm ve katabolizmadır . Anabolizm, enerji girişini gerektiren küçük moleküllerin daha büyük moleküller halinde oluştuğu yapıcı metabolizmadır. Katabolizma tam tersi bir süreçtir; enerji çıkışı gerektirir ve büyük moleküller daha küçük olanlara ayrılır.

Metabolik Aktivite Nedir?Metabolik aktivite , herhangi bir organizmada yaşamı sürdüren kimyasal reaksiyonlar grubunu ifade eder. Metabolik aktivite, vücutta enerji ve maddenin dönüşümünü içerir, yaşamın sürdürülmesi için her zaman bulunması gereken iki unsur. İki metabolik süreç türü anabolizm ve katabolizmadır . Anabolizm, enerji girişini gerektiren küçük moleküllerin daha büyük moleküller halinde oluştuğu yapıcı metabolizmadır. Katabolizma tam tersi bir süreçtir; enerji çıkışı gerektirir ve büyük moleküller daha küçük olanlara ayrılır.İnsanlar heterotroflardır, yani insanlar enerji ihtiyaçlarını karşılamak için alınan organik moleküllere bağımlıdır. Organik moleküller, anabolik ihtiyaçları da karşılayan yapı taşlarıdır. Metabolik aktivite, yemek vücuda alındığında, yutma ile başlar. Metabolik enzimler sindirim sırasında, gıdalar vücutta hidroliz adı verilen bir işlemle parçalandığında ortaya çıkar. Hidroliz sırasında nişastalar şeker, proteinler amino asitler, yağlar yağ asitleri ve gliserol ve nükleik asitler nükleotitler haline gelir.

Sindirimden sonra, metabolik aktivite vücuda absorpsiyon ve hücrelere girdiği hücrelere taşınma ile devam eder. Yiyecek parçaları hücrelere girdikten sonra, moleküller iki ila dört karbon atomu içerene kadar parçalanmaya devam eder. Moleküller metabolik yolakları devam ettirebilir ve şeker ve amino asitler için yapı taşları haline gelebilir. Daha sonra polisakkaritler, proteinler, yağlar ve nükleik asitleri içeren hücrenin yeni parçaları birleştirilir.Diğer bir seçenek ise, moleküllerin ayrıca su, karbon dioksit ve amonyak gibi inorganik moleküllere ayrılabilmesidir. Metabolik aktivitenin bu aşamasında büyük miktarda enerji açığa çıkar ve katabolik hale gelir. Metabolik aktivite içeren beslenme süreçleri arasında ototrofik beslenme ve heterotrofik beslenme bulunur. Ototroflar bitkileri, yosunları ve bakterileri içerir ve su gibi inorganik molekülleri daha küçük organik moleküllere dönüştürmek için güneş ışığına dayanır; Bu fotosentez olarak bilinir. Heterotrofik beslenmede, enerji organik moleküllerden alınır ve daha küçük moleküller oluşturmak için parçalanır ve gıda molekülleri ototroflardan gelir.Bir organizmanın metabolizması hangi maddeleri besleyici bulacağını ve hangilerinin zehirli olacağını tanımlar. Metabolizma hızı aynı zamanda bir organizmanın ne kadar yiyecek gerektirdiğini belirlemede de güçlü bir faktördür. İç metabolik yollar, türler arasında bile benzerdir. Benzerlikler, yolların etkinliği ve türlerle birlikte gelişmeye devam etmeleri nedeniyledir.

~Kolay gelsin~

#Gidipte dönenlerden oldun #

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years