Soru: peygamberimizin nezeket örnekleri 15 tane acill ​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:en iyi seçersen çoook seinirim<3<3<3 iyi desler<3<3<<

Açıklama:

Peygamber efendimiz insanlar arasında en yüce ahlaka ve nezakete sahip olandı. Onun üstün özelliklerini şöyle bir inceleyelim:

Ashabından veya ailesinden birisi ona seslendiği vakit, "buyurun" diye cevap verirdi.

Peygamber efendimiz misafirlerine çok önem verirdi, oturmaları için üstündeki hırkayı çıkarır misafirini buyur eder, kimi zaman da kendi altındaki minderi rahat etsin diye misafirlerine verirdi.

Hz.Muhammed kendisinden bir şey istendiğinde o şeyi yapmak isterse veya yapabilecek durumda ise "tamam" derdi, ama yapmak istemediği şeye asla "hayır" demezdi, susar ve cevap vermezdi.

Peygamber efendimiz, yolda birisi onu görüp selam verdiğinde o kişi konuşmayı bitirip yüzünü dönüp gidene dek o kişiye yüzünü dönmezdi.

Efendimiz biriyle el sıkıştığı zaman karşısındaki onun elini bırakana dek elini çekmezdi.

Konuşurken hep tane tane ve yumuşak bir ses tonuyla konuşurdu.

Sesini yükseltmez, kimsenin kalbini kıracak sözler söylemez ve hiç kötü sözler söylemezdi.

Kahkaha atarak gülmezdi, sessizce tebessüm ederdi. Sahabeler onun için "Sükutları uzun, gülmeleri kısa olurdu." demişlerdir.

Bir çocuk gelir elinden tutar onu bir yere götürmek isterse onu takip eder, asla "gitmem" demezdi.

Kimseyi mahcup edecek, incitecek sözler söylemezdi. Yanlış gördüğünde o kişiyi utandırmadan bunun yanlış olduğunu göstermenin bir yolunu bulurdu.

O nezaket göstermeyi sadaka vermek gibi gören bir insandı, onun ümmeti olarak yapabileceğimiz en yüce davranış ise onun sünnetlerini örnek alarak hayatımızı idame ettirmek olacaktır.

Cevap:

Açıklama:

1. Ashabından veya ailesinden birisi ona seslendiği vakit, "buyurun" diye cevap verirdi.

2. Peygamber efendimiz misafirlerine çok önem verirdi, oturmaları için üstündeki hırkayi çıkarır misafirini buyur eder, kimi zaman da kendi altındaki minderi rahat etsin diye misafirlerine verirdi.

3. Hz.Muhammed kendisinden bir şey istendiğinde o şeyi yapmak isterse veya yapabilecek durumda ise "tamam" derdi, ama yapmak istemediği şeye asla "hayır" demezdi, susar ve cevap vermezdi.

4. Peygamber efendimiz, yolda birisi onu görüp selam verdiğinde o kişi konuşmayı bitirip yüzünü dönüp gidene dek o kişiye yüzünü dönmezdi.

5. Efendimiz biriyle el sıkıştığı zaman karşısındaki onun elini bırakana dek elini çekmezdi.

6. Konuşurken hep tane tane ve yumuşak

bir ses tonuyla konuşurdu. 7. Sesini yükseltmez, kimsenin kalbini kıracak sözler söylemez ve hiç kötü sözler söylemezdi.

8. Kahkaha atarak gülmezdi, sessizce tebessüm ederdi. Sahabeler onun için "Sükutları uzun, gülmeleri kısa olurdu." demişlerdir.

9. Bir çocuk gelir elinden tutar onu bir yere götürmek isterse onu takip eder, asla "gitmem" demezdi.

10. Kimseyi mahcup edecek, incitecek sözler söylemezdi. Yanlış gördüğünde o kişiyi utandırmadan bunun yanlış olduğunu göstermenin bir yolunu bulurdu.

EN İYİ SEÇERSEN ÇOK MUTLU EDERSİN

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years