Selamlarr :)
Cevabımız D şıkkıdır.
Fatma'nın yaptığı yemeğin kaynaması için 100 derecede olması lazımdır.
Bir su, yemek gibi şeyler 100 derecede kaynar. Örneğin 99 derecede pek mümkün değildir.
Ve kaynadıktan sonra kaynama dengesi ve ısısı değişmeyeceği için 100 dereceden yüksek bir derece olamaz.
Yani diyelim ki yemeğimiz 100 derecede kaynadı, ısısını degistirmeden biraz daha ısı üstünde tutarsak yemeği, derecesi büyük ihtimal değişmeyecektir.
Ayrıca kaynama belli bir basınçta ve sadece belli sıcaklıkta meydana gelir. Dediğim gibi kaynama süresi içinde sıcaklığı değişmez, sabit kalır. Kaynama maddenin ayırt edici bir özelliğidir. Çünkü kaynama noktası maddeden maddeye değişebilir, her madde için değeri değişebilir.
başarılaaarrr.