Soru: peygamberimizin hayatını anlatır mısınız?​

question img
  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    alissa42
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap: Selamlar✨☁️

Tabiki Anlatırım.

Peygamber Efendimizin Hayatı;

Peygamber Efendimiz 571 senesinde Rebiulevvel ayının 12.Pazartesi günü doğmuştur.

Peygamber Efendimiz doğduğunda bir sürü hadise gerçekleşmiştir.Mekkede ki kıtlık gitmiş,kurumaz dedikleri göl kurmuştur.Peygamber Efendimizin babasının adı Abdullahtır ve Peygamber Efendimiz doğmadan vefat etmiştir.

Annesi Aminedir.Amine annemiz Her anne gibi Mekke'ye gitmiş ve Peygamber Efendimiz'e süt annelik yapacak birini beklemiştir.Ancak Peygamber Efendimiz yetim olduğu için kimse onu istememiştir.

En son olarak Halime hatun peygamber efendimiz'e süt annelik yapmak için gelmiştir.Hayvanları çok güçsüz olduğu için en arkadan gelmiş ve sadece peygamber efendimiz kaldığı için ve çocuk almadan gitmek istemediği için peygamber efendimiz i alıp evine dönme kararı almıştır.

Eve dönerken çok güçsüz olan develeri önden gidenlere yetişmiş hatta onları geçmiştir.Peygamber efendimiz şimdiden mucize getirmeye başlamıştır.Sonra eve geldiklerinde Halime Hatun'un hayvanlarının sütü çoğalmıştır.Peygamber Efendimizin bir süt kardeşi vardır ve onu çok seviyordur.

Bir gün beraber oynarlarken bazı melekler gelmiş ve peygamber efendimizin göğsünü açarak kalbini kar ile yıkamışlardir(Manevi olarak) bunu gören süt kardeşi annesi ve babasına haber vermiş ve Bunu gören babası endişelenerek Bu çocuğu hemen annesine götürelim demiştir.

O gün annesine yani Amine annemize teslim etmişlerdir.Peygamber Efendimiz Annesini de 6 yaşında kaybetmiş ve sonra dedesi Abdülmüttalip bakmaya başlamıştır.Ona çok güzel bakmıştır.8 yaşında dedesini de kaybetmiş ve Amcası Ebu Talib'in yanında kalmaya başlamıştır.

Onu çok severmiş hatta hanımını da annesi olarak görürmüş.Peygamber efendimiz baya bi Amcasının yanında kalmıştır.25 yaşına geldiğinde Hatice validemiz ile evlenmiş ve onun evine taşınmıştır.Ama yaptığı her seyide amcasına haber vermiştir.Sonra 40 yaşına geldiğinde Hira mağarasına gitmiş ve orada Peygamberlil görevini almıştır.

İlk olarak Eşi Hz.Hatice ye söylemiştir.Mekkelilere de söylediğinde bazıları inanmış ve bazıları da inanmamıştır.Yetim olduğu için onu küçük görmüş ve Peygamberlik gele gele sana mi geldi diye onu küçümsemişlerdir.

Peygamber efendimiz 622 senesinde artık Mekke halkına dayanamayıp ashabı ile birlikte Medine'ye hicret etmişlerdir.Orada rahat rahat İslam'ı yaymışlardır.Peygamber Efendimiz 63 yaşına bastığında yani 632 senesinde vefat etmiştir.

Esenłikłer Diłerim♡

#Naomie(Herşeyim❤️)

#ss123452767(Knkmm#YarınOpti)

Cevap:

Açıklama:

[tex]annyeong \: blınk \infty [/tex]

Peygamber Efendimiz 20 Nisan 571 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir.Annesi Vehb'in kızı Amine'dir.Babası ise Mekke'nin ileri gelenlerinden Abdülmuttalip'in oğlu Abdullah'dır.Peygamber Efendimizin babası henüz o doğmadan vefat etmiştir.Hz.Muhammed,Mekke'deki kıtlık ve salgın hastalık nedeniyle uzun bir süre süt annesi ile yaşamıştır. Süt annesinin ismi Halime'dir. Süt kardeşlerinin ismi ise Abdullah ve Şeyma'dır. Hz. Muhammed altı yaşında iken annesi hayatını kaybetmiştir.Annesinin ölümünden sonra dedesi Abdülmuttalip ile yaşamıştır. 8 yaşında iken canından çok sevdiği dedesi vefat etmiştir.Dedesi ölmeden önce sevgili torununu, oğlu Ebu Talip'e emanet etmiştir. Peygamber efendimiz evlenene kadar amcası ile birlikte yaşamıştır.Peygamber Efendimiz 632 yılında Medine'de vefat etmiştir.

Peygamber Efendimiz bazı eşlerinin adı:

Hz. Hatice

Hz. Aişe

Hz. Mariye

Ümmü Seleme

Peygamber Efendimiz çocuklarının adı:

Hz. Kasım

Hz. Abdullah

Hz.İbrahim

Hz. Fatıma

Hz. Rukiye

Hz. Ümmü Gülsüm

Hz. Zeynep

NOT:Peygamber Efendimize peygamberlik görevi 40 yaşında iken verilmiştir.

~ESENLİKLER DİLERİM~
answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years