Soru: 4 büyük melek ve görevleri kısaca nedir?

Cevaplar 2

Cevap:

Selamm

Büyük Melek Hangileridir?

Dinlerin ortak özellikleri Allah inancının yanı sıra peygamberlere iman etmek ve kutsal kitap inanışları yer almaktadır. En önemli ortak özelliklerden bir tanesi de 4 büyük meleğe inanmak ve bu meleklere saygı duymaktır. 4 büyük melek ise Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail isimleri ile bilinen ve her birinin dünya ve ahirette görevleri olan kutsal varlıklardır

Görevleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Cebrail:Kuran ı Kerim'de adı geçen meleklerden bir tanesi olan Cebrail'in görevi peygamberlere Allah'ın emirlerini iletmektir. Vahiy yolu ile peygamberlere ulaşan Cebrail, 4 büyük melek içerisinde en üstün olandır. Cebrail'e meleklerin efendisi anlamını taşıyan “Seyyidül Melaike” de denir.

Mikail: 4 büyük meleğin insan hayatı üzerinde ne etkili görevi olan Mikail doğa olaylarını idare etmekle görevlendirilmiştir. Doğa olayların yanı sıra insanların rızıklarını temin edebilmesi için bitkilerin yeşermesi ve meyvelerin oluşması gibi olayları Mikail gerçekleştirir.

İsrafil: İsrafil meleğinin görevi kıyamet günüdedir. Kıyamet günü geldiğinde İsrafil Sur isimli alete bir kez üfleyecek ve dünya hayatı son bulacaktır. İkinci kez üflediğinde ise yeniden dirilme yaşanacak ve mahşer günü olarak ifade edilen zaman başlayacaktır.

Azrail:Meleklerin içerisinde en önemli görev Azrail meleğinindir. Azrail, günü gelmiş olan canları almakta görevlendirilmiş melektir. Allah'ın emirleri ile insanların hayatını sonlandıran Azrail, kıyamet günü geldiğinde tüm varlıkların yine canını alacak ve en son olarak ise kendin yaşamına son verecektir.

İslam’da Dört Büyük Melek

İslam inanışında 4 büyük melek kutsal olarak kabul edilir. Kuran - ı Kerim'de de isimleri geçen dört büyük meleğe saygı duyulması Allah tarafından emredilir. Kuran'da çok sayıda surede Cebrail meleğinden bahsedilir. Cebrail'in yanı sıra İsrafil Kuran'da “Münadi (Çağırıcı)” olarak geçmektedir. Azrail ise Neml Suresi'nin 87. ayetinde, Mikail meleği ise Bakara Suresi'nin 98. ayetinde adı geçmektedir.

İyi dersler

Bilgiler Öğretmenlerden Alınmıştır

OptiTim

Optiyolunda

Cevap:

☔కꫀꪶꪖꪑꪑ☔

➽ Melek Nedir ?

➽ Çok temiz iyi huylu kimse

4 büyük melekler ?

➽ Cebrail

➽ Azrail

➽ Mikail. { Cami }

➽ İsrafil

⭐ GÖREVLERİ⭐

CEBRAİL ➽ vahiy meleğidir

Azrail ➽ ölüm meleğidir

Mikail ➽ Doğa olaylarını idare eden melek

İsrafil ➽ Kıyamet günü sura üfleyecek melek

⚘ iyi dersler ⚘

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years