Cevap:
1-Ramazan Bayramı: Oruçlar tutulur, iftar vaktine kadar su ve yemek yenilmez.Daha sonra İftar vakti gelince iftar sofraları kurulur ve insanlar dostlarını,komşularını çağırarak oruçlarını açar.
2-Kurban Bayramı:İlk başta toplu bir şekilde bayram namazı kılınır.Sonra akrabayla,dostlarla bayramlaşırız, yoksullara dağıtmak üzere hayvanlar kesilir ve etler dağıtılır.
Açıklama:
➪Türkiyedeki Bayramlar İkiye Ayrılır:
✔︎1-Resmi Bayramlar
✔︎2-Dini Bayramlar
➪Türkiyedeki Resmi Bayramlar:
✔︎1-Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
✔︎2-Atatürk’ü Anma , Gençlik Ve Spor Bayramı
✔︎3-Cumhuriyet Bayramı
✔︎4-Zafer Bayramı
➪Türkiyedeki Dini Bayramlar:
✔︎1-Ramazan Bayramı
✔︎2-Kurban Bayramı
➪Türkiyedeki Resmi Bayramlarla İlgili Bilgiler:
✔︎1-Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı:TBMM’nin açılışı ve Bayramın Atatürk tarafından dünya gençlerine hediye etmesi.
✔︎2-Atatürk’ü Anma , Gençlik Ve Spor Bayramı: Her yıl 19 mayısta kutlanır.19 mayıs 1919’da Atatürkün bandırma vapuruyla samsuna çıkmasıyla Türk Kurtuluş Savaşının başladığı gün olarak sayılır.Atatürk bu bayramı türk gençliğine hediye etmiştir.
✔︎3-Cumhuriyet Bayramı:TBMM’nin 29 ekim 1923’te cumhuriyeti ilan etmesi üzerine bu bayram ortaya çıkmıştır.Her yıl 29 ekimde bu bayram kutlanır.
✔︎4-Zafer Bayramı:30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak üzereye ortaya çıkmıştır.Her yıl 30 ağustosta kutlanır.
➪Türkiyedeki Dini Bayramlarla İlgili Bilgiler:
✔︎1-Ramazan Bayramı:Şevval ayının ilk 3 gününde kutlanır.Bayramın kutlanma sebebi 1 aydaki tutulması gereken oruçların sonuna gelindiğini ifade eder. Bu ayda müslümanlar için 29 veya 30 gün oruç tutmak farzdır.
✔︎2-Kurban Bayramı:Zilhicce ayının 10.gününde başlar ve 4 gün sürer.Bu 4 gün sürede kurbanlar kesilir ve yoksullara dağıtılır.