Soru: bilgisiyar nasıl ve demek yani biligisiyar nasıl çalışır

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Merhaba;

Açıklama:

Öncelikle bilgisayar ne demektir?

Bilgisayar tdk sözlüğe göre,

önceden belleğine yüklenmiş bir izlenceye (yazılıma) göre komuta edilerek, çok sayıda ve karmaşık mantıksal ve aritmetiksel işlemlerden oluşan bir işi çok kısa sürede yapıp sonuçlandırabilen aygıt.

Peki bu alet nasıl çalışır?

Bilgisayar; kendisine yüklenmiş programlar ile çeşitli veri ve bilgileri depolayan, kullanıcı tarafından istenildiğinde bu verileri ve bilgileri gösteren, hızlı ve verimli çalışan elektronik bir cihazdır. Bilgisayar aldığı veriyi girdi olarak alarak bilgi şeklinde çıktıya dönüştürmektedir. Bu verilerde aritmetik ve mantıksal işlemler yaparak çıkış bilgilerini kullanıcıya iletir.

Bilgisayar Nasıl Çalışır ?

Bilgisayarın tarihi çıktığı ilk andan beri her geçen zamanda değişmiş ve değişmektedir ancak bilgisayarın gelişmesinde 4 temel öge hep aynı kalmıştır.

Bilginin Girişi; verilerin dış ortamlardan bilgisayarın içine girmesini sağlayan elemanlardır. (Örnek: fare, klavye, kamere vb.),

Bilginin Saklanması; verilerin kalıcı ya da bir süreliğine saklandığı kısımdır. (Örnek: Hafıza işlemleri, Har disk vb.)

Bilginin İşlenmesi; girişten giren verilerin merkezi işlem biriminde işlenir ve çıkış birimine aktarılır. (Örnek: Beyni kısacası CPU)

Bilgininin Çıkması; bilgisayar çeşitlerinde işlenmiş verilerin dış ortama aktarılmasını sağlayan elemanlardır.(Örnek: Çıkış Birimleri Monitör/ekran, Printer/yazıcı)

Bilgisayar Kuşakların hepsinde bulanan ve en önemli yazılım parçası olan işletim sistemidir.(DOS)Dosyalarınızı kopyalamak, dosyalarınızı silme ve diğer dosya işlemleri gibi ya da programlarınızı çalıştırma, bellek yönetimi, donanımlarınızı yönetme ve bunun gibi birçok önemli özellik işletim sistemlerini kapsar. Tabi ki bilgisayarınızla işletim sisteminizin uyumlu olması gerekmektedir. En çok tercih edilen işletim sistemlerine örnek verecek olursak Windows XP, Windows2003, Windows Vista, Windows 7 çeşitli Linux sürümleri, Unix ve Mac OS verilebilir.

Bilgisayar aritmetik işlemler olarak toplama, çıkarma, çarpma, bölme, atama vb. veya mantıksal işlemler olarak ve, veya, değil vb. işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Tüm veri yapılar sayısal, sözel, resim veya ses vs. barındırsa da, bilgisayarda bu veriler üzerinden işlem yaparken sayısal ve mantıksal eşdeğerine çevrilerek işlemler yapılmaktadır.

Umarım yardımcı olur eğer

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... iyi çalışmalar dilerim.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years