Soru: İsteklerimiz ile aile bütçemiz arasındaki ilişkiyi kısaca açıklayalım.

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Bütçe aylık yaptığın iş sonucu aldığın maaşa denir isteklerimiz istediğimiz olmasa bile yaşayabileceğiniz ama ihtiyaçlarımız onlar olmadan hayatta bakamayacağı mız şeylerdir

en iyi seçip takip edermisin pls

Cevap:

MERHABALAR!!!

İstek Nedir?

Biz insanlar olarak hepimizin istekleri vardır ancak istekler ihtiyaçlardan sonra gelir. İstekler hayatımızı sürdürmemizi sağlayan şeylerdir ancak fazla abartıya kaçınmamalıdır. İsteklerimizi elde edince mutlu oluruz. Her kişinin zevkine göre farklılık gösterir

İhtiyaç Nedir?

Zorunlu ihtiyaçların en başında yemek yeme, su içme ve barınma ihtiyaçlarımız gelir. İhtiyaçlar gereklilik gösteren ve elde edinilmesi zorunlu olan şeylerdir. Örneğin kış ayına giyecek kıyafetimiz yoksa bu ihtiyaçlar kısmına girer ve alınması zorunludur.

Aile Bütçesi Nedir?

Aile bütçesi her aileye göre değişir. Kanıtlanan bir bilgiye göre binlerce ailede sadece baba işte çalışır diğer aile üyeleri ile sorumluluklarını yaparlar. Aile bütçesi aile içinde çalışan kişilerin eve getirdiği para olarak tanımlanabilir. Bu miktar değişim gösterebilir. Aile bütçemize göre hareket etmeliyiz.

Aile nedir?

Aile, annemiz ve babamızın ve bizim meydana getirdiğimiz en küçük topluluktur. Çekirdek aile normal 5 kişilik ailedir. Geniş aile ise bizim ailemiz ve akrabalarımızdan oluşan aile türüdür.

Aile bütçemiz bazı zamanlarda isteklerimizi yerine getirilebilecek kadar yeterli olmayabilir. Örneğin aile bütçeniz bir dondurmaya yetmiyorsa onu almanıza gerek yoktur. Ancak aile bütçemiz yemek yeme veya su içme ihtiyacımızı karşılamıyorsa büyük sorunlar yaratabilir. Yani aile bütçesi ile isteklerimiz arasındaki ilişki yeterli miktarda bütçemiz olunca karşılanması daha kolay, olmayınca daha zor olmasıdır.

İyi günler ve iyi derslér:).

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years