Soru: icat edilmeden once icat edildikten sonra rahatlik ve sıkıntılari​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

çamaşır makinesi olmasaydı her şeyi elimizle yıkamak zorunda kalırdık ve elimiz deterjandan tahriş olurdu

bulaşık makinesi için de durum aynı

bilgisayar olmasaydı eğer bilgiye çok çabuk ulaşamazdık

çatal olmasıydı yemekleri elimiz ile yemek zorunda kalırdık ve buda hayatımızı zorlaştırırdı steteskop olmasaydı doktorlar bizi rahat muayene edemezdi

ve telefon olmasaydı iletişim kurmamız çok zor olurdu

Cevap: Heℓø

2. Aşağıda görselleri verilen teknolojik ürünlerin adlarını yazalım.Bu teknolojik ürünler icat edilmeden önce insanların yaşadığı zorlukları ve icat edildikten sonra yaşadıkları rahatlığı kısaca anlatalım.

Sırasıyla bu teknolojik aletlerin adlarını yazalım.

Bulaşık Makinesi

Fırın

Bilgisayar

Çatal

Steteskop

Akıllı Telefon

Şimdi bu teknolojik aletlerin icat edilmeden önce insanların yaşadığı zorlukları ve icat edildikten sonra yaşadıkları rahatlığı anlatalım.

Bulaşık Makinesi

Bulaşık makinesi, bulaşıkları daha hızlı yıkamak ve yaşam standardını arttırmak için üretilmiştir. İnsanlar eskiden bulaşıklarını elde yıkıyorlardı. Bulaşıkları elde yıkamak insanların vakitlerini alıyordu.Bulaşık makinesi icat edilince bulaşık makinesine yıkanacak olan tabak, tencere, çatal, kaşık vb. eşyalarımızı bulaşık makinesine yerleştiriyoruz.Kısa süre içinde bulaşıklarımız yıkanıyoruz.Bu icat hayatımızı kolaylaştıran bir buluştur.

Fırın

Fırın, insanların yemeklerini pişirmesine yarayan icattır.Eskiden balık, tavuk gibi yemekleri tavada, tencerede pişiriyorduk.Şimdi ise fırında kısa sürede pişiriyoruz.Bu icatta bizim hayatımızı kolaylaştıran buluştur.

Bilgisayar

Bilgisayar, bilgiye kısa bir sürede ulaşılmasını sağlayan elektronik bir cihazdır.Aynı zamanda çocukların sıkılmaması için bu cihaza oyun yüklenebiliyor.Eğer araştırma ödevimiz varsa bilgisayardan kısa bir sürede bilgiye ulaşabiliriz. Kütüphaneye gitmek yerine kısa sürede bilgiye ulaşabiliriz.

Çatal

Çatal, yemek yiyebilmemizi sağlar.Eskiden insanlar yemeklerini elleri ile yiyiyorlardı.Şimdi çatal ile yemeklerimizi yiyebiliyoruz.Çatal icat edilince insanlar yemeklerini daha kolay yiyebilmişlerdir.

Steteskop

Steteskop, vücut içinde oluşan sesleri dinlemek için kullanılan tıbbi bir cihazdır.İnsanların kalp atış seslerini duyabilmemizi sağlar. Eskiden insanlar kalp atış seslerini dinleyemiyorlardı.Artık steteskop ile kalp atış seslerini dinleyebiliyorlar.

Akıllı Telefon

Telefon, birbirinden uzak olan insanların birbiri ile iletişimini sağlayan bir telekomünükasyon cihazdır.Eskiden insanlar mektuplar aracığıyla konuşabiliyorlardı.Mektubun bir kişiye ulaşması çok vakit alıyordu.Telefonlar ile istediğimiz kişiyi istediğimiz zamanda arayabiliyoruz.Bu icat hayatımızı kolaylaştıran önemli icatlardandır.

Bαşαrılαr

#ChocolateNesquiks

#Amaranth

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years