Soru: doğal afetlerde Kızılay ve AFAD neler yapar(açıklayınız)​

Cevaplar 1

Cevap: Selam !

AFAD :

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yani AFAD, 29 Mayıs 2009 yılında kurulmuştur AFAD'ın 17 Haziran 2009'da Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte ünlenmiştir ve AFAD bir çok kurum ile bağlantı kurmuş yardım almıştır. AFAD'ın çağrı numarası ise 122 No'dur. Türkiye'ye kurulan afet ve acil durum yönetimi kurumudur ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmaktadır.

AFAD Neler Yapar?

→ Acil durum bölgelerini, yerlerini tespit etmek ve önleyici tedbirler alır. AFAD, afet faaliyetlerinin yönetimi ve acil müdahalede bulunmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek bulunmaktadır. AFAD, afet faaliyetlerinin yönetiminde sorumludur ve acil müdahalede bulunmak için çalışmalarda bulunmaktadırlar. Mesela bi yerde deprem olduğunda yada zelzele veya toprak kayması olduğunda önlem alınır ve yardıma gider, ihtiyaçları karşılar.

KIZILAY :

Türkiye Kızılay Derneği olan bir hayır kurumudur. Kızılay, 11 Haziran 1868 yılında kurulmuştur ve kurucusu Abdullah Bey'dir. Kızılay genellikle hayırlar yapar, yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım eder. Kızılay, bir çok kişiye yardım etmiştir.

Kızılay Neler Yapar?

→ Kızılay, yurt içinde ve dışında ki savaşlarda, hastalık salgınlarında, depremde, yangında , su baskınlarında ve zarar gören insanlara canlılara yardım ederler. Kızılay genellikle kan bağışı yapar veya insanlara bakliyat dağıtırlar. Kızılay kurumu insanlara çadır, su, ilaç, giysi, yiyecek, içeçek sağlarlar. Kızılayın çağrısı ise 168 No'dur. Kızılay kurumu yoksullara yardım eder, kan bağışı yaparlar. Kızılay kurumunun sloganları ise

  • » Kan hayattır, onu yalnız sen verebilirsin. » Kan merkezlerinde kan varsa, hayatınız güvendedir.
  • » Bağışlayacağınız bir şişe kan, bir hayat kurtarır.
  • » Kızılay'a yardım, insanlığa fazilettir.

vb. sloganları vardır.

Kızılay'ın yan kuruluşu vardır ve bu yan kuruluş Kızılay Maden Suyu'dur.

Esenlikler..

#SelinayAda

#Arda

-hep sendin, hep özeldin..

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years