9. 11 gramında 2 gram H bulunan CyHobileşiğinin ba-
sit formülü aşağıdakilerden hangisidir?
(H=1 g/mol, C=12 g/mol)
B) C3H5
C) C2H5
A) C3H8
E) CH4
D) C2H3
Buna göre; Trabzon denince akla gelen çeşitli yemekler var. Bunlardan biri de tabii ki kuymaktır. Kuymak, misir unu, tereyağı ve peynir ile hazırlanır. Bu yemekte kullanılan peynir, yöreye has özel bir peynirdir ve eklendiği kuymağa, sünen bir yapı sağlar. Kuymak, Karadeniz'in kimi yerlerinde "mihlama" diye de adlandırılır. metninde açıklaması verilen fiilimsilerden hangileri vardır? A) Yalnızca sifat-fiil B) İsim-fiil ve sıfat-fiil C) Sifat-fiil ve zarf-fiil D) İsim-fiil, sifat-fiil ve zarf-fiil