Buna göre; Trabzon denince akla gelen çeşitli yemekler var. Bunlardan biri de tabii ki kuymaktır. Kuymak, misir unu, tereyağı ve peynir ile hazırlanır. Bu yemekte kullanılan peynir, yöreye has özel bir peynirdir ve eklendiği kuymağa, sünen bir yapı sağlar. Kuymak, Karadeniz'in kimi yerlerinde "mihlama" diye de adlandırılır. metninde açıklaması verilen fiilimsilerden hangileri vardır? A) Yalnızca sifat-fiil B) İsim-fiil ve sıfat-fiil C) Sifat-fiil ve zarf-fiil D) İsim-fiil, sifat-fiil ve zarf-fiil
Ünite Değerlendirme 13. Iki şehir arası uzaklık 1280 km'dir. Saatte or- talama 87 km hızla giden bir otobüs 6 saat gittikten sonra mola veriyor. Moladan sonra otobüsün gideceği kaç ki- lometre yolu kalmıştır? Çözüm: