Soru: bütün kendisini oluşturan parçaların toplamlarından farklı sözü psikolojide hangi yaklaşımın temel ilkesidir? -> Boş cevaplar silinir. ​

Cevaplar 2

Cevap: ●merhaba efenim

↪️Holizm ; bütünün, kendisini oluşturan parçaların toplamından daha fazla olduğunu savunan felsefe görüşüdür. Ayrıca Sistem Kuramı içerisinde de değerlendirilen bir yaklaşımdır.

Bir sistemin ya da canlının tutarlı ve birleşik bir bütün olduğunu, bunun, bütünü oluşturan parçalar ya da özelliklerle açıklanamayacağını savunan yaklaşım ya da kuram.

Holizm kim savunur?

↪️Quine'a göre karşılaştırmanın bir tarafında duyu deneyimi yer alırken diğer tarafında ise bilimsel önermelerin tamamı yer almaktadır. Quine'ın savunduğu bu yaklaşım bütüncülük ya da holizm (İng. holism) olarak adlandırılmaktadır.

BAŞARILAR DILERIM

eski opti

en iyi seçersen sevinirim

Cevap: Merhaba!

Holizm Nedir?

Holizm; bütünün kendisini oluşturan parçaların toplamlarından farklı olduğunu düşünen felsefe akımıdır. Psikolojide "Holizm" düşüncesi bütünün kendisini oluşturan parçalarından daha büyük olduğunu söylemektedir.

Holizm bu sorunun cevaplarından bir tanesi olabilir. Bütünün kendisini oluşturan parçaların toplamından farklı olduğunu söyleyen bir diğer psikoloji yaklaşımı daha bulunmaktadır bu yaklaşım da Gestalt Psikolojisi olarak adlandırmaktadır. Gestalt Psikolojisine göre bir bütün kendisini oluşturan parçaların toplamından farklıdır ya da diğer bir düşünceye göre fazladır. Bir müzik notalardan oluşur. Ancak bu müziği dinleyenler için yanlızca notaların toplamı değildir. Hissettirdiği her türlü duygu, bu müziğin yapılardır. Bu düşünceye göre de bütün olan müzik parçası olan notaların toplamından daha farklıdır ya da bir başka düşünceye göre fazladır. Müzik, Gestalt Psikolojisini anlatan örneklerden yanlızca bir tanesidir. Bir masa tahtalardan, ciladan oluşur. Ancak bu masanın bir rengi bulunmaktadır. Masa, kendisini oluşturan tahtalardan daha fazladır.

İyi Dersler:}

#ßySurgeøn Rehberim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years