Soru: Soyut tiyatro özellikleri nedir? Yazınız.

  • drugie-predmety

    Konu:

    Sanat
  • Yazar:

    sunny53
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap: ☁️ SELAM☁️

selam dostum sorunuzun cevabını aşağıda görebilirsiniz

→ tiyatro nedir¿ :

☔tiyatro bir sahnede insanların izlemesi için kurgulanmış bir gösteridir. oyuncular şeritli karakterlerin rolünü alarak kişileri eğlendirmeye yada başka duygular hissettirmeye çalışır

→ tiyatro yazı türü¿ :

☔olay türü olan tiyatro, yaşanmış yada yaşanması gerçekleşebilecek olayları sahnede seyirciye o olayları oynayarak aktaran bir edebi türüdür.

⭐soyut tiyatro nedir¿ :

☔soyut tiyatro bizim bildiğimiz tiyatro türüne göre daha ciddi ve sorgulayıcı bir olay akışına sahiptir.

Cevap:

Selam,

Soyut (Absürt) Tiyatro

Absürt, saçma, uyumsuz tiyatro olarak da adlandırılabilecek soyut tiyatro; alışılagelen tiyatro biçimlerinden farklı ve hatta onlara karşıt bir türdür. Genel olarak insanların psikolojik durumlarını, çelişkilerini ve gelgitlerini sahneye yansıtarak ilerler. Genel geçer kalıplara, alışılmış düzene karşı çıkar. Daha detaylı inceleyecek olursak:

Bu tiyatro türü 2. Dünya savaşı sonrasında insanların yaşadığı umutsuzluk ve iç sıkıntıları temsilen ortaya çıkmıştır.

Amacı, insanları düşündürmek ve tedirgin etmektir. Klasik mantık sınırları tanınmaz ve genelde olaylar arasında kopukluklar vardır. Olay dizisi belirsiz ve oyunda verilmek istenen mesaj yoruma açıktır.

Her şeyin anlamlı olması gerekmediğini, hatta zaten dünyadaki birçok olayın pek de anlamlı olmadığı düşüncesine dayandırılabilir. Dolayısıyla sahnede de birbirlerıyle kopuk ya da olumsuz birçok ses, hareket, olay görülebilir.

Diğer tiyatro türlerinin aksine sahnede belli bir olay akışı, mantık çerçevesinde anlatılan bir olay yoktur; seyirciyi sorgulatmayı ve rahatsız etmeyi amaçlayan bir yapısı vardır.

EN İYİ SEÇER MİSİN

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years