Soru: 10. Fransız İhtilali ile birçok fikir ortaya çıkmıştır. Bu fikirlerden biri de milliyetçiliktir. Milliyetçilik fikrinden en çok zarar gören devletlerden biri de Osmanlı Devleti'dir. Buna göre Osmanlı Devleti'nin milliyetçilik fik- rinden zarar görmesinde; I. mutlak monarşi ile yönetilmesi, II. sınırlarının çok geniş olması,III. çok uluslu bir yapıya sahip olması, IV. dine dayalı kuralların uygulanması durumlarından hangilerinin etkili olduğu söyle- nebilir? A) Yalnız I B) Yalnız C) I ve IV III D) I, II, III ve IV ​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Yalnız III

Açıklama:

Sorunun cevabını yazmak için madde madde ilerlemek istiyorum.

I. ile başlarsak: I. yanlıştır çünkü Milliyetçilik akımı kısaca her ulusa bir devlet anlayışıdır ve bunun mutlak monarşiyle ilgisi yoktur.

II. de yanlıştır. Zaten Milliyetçilik akımının ne olduğunu az önce belirttim. Tabi sınırların çok geniş olması dolaylı yoldan başka uluslara da ev sahipliği yapmasına neden olabilir lakin tam olarak bir sebep değildir.

III. ise doğrudur. Çünkü her ulusa bir devlet istendiğinden çok ulusu olan Osmanlıda bulunan uluslar kendilerine bir devlet isteyeceklerdir. Ve bunun sonucunda ise Azınlık İsyanları meydana gelmiştir.

IV. yanlıştır. Milliyetçilik ile bu maddenin de pek bir alakası yoktur.

İyi Dersler

Cevap:

Merhaba❀

  • Osmanlı'nın milliyetçilik fikrinden etkilenmesinde çok uluslu yapıya sahip olması etkili olmuştur.
  • Bu yüzden cevap sadece lll olacak.

Başarılar☆

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years