Soru: Durum: Fransız İhtilâli ve buna bağlı ortaya çıkan milliyetçilik akımı, her milletin kendi bağımsız devletini kurmasını öngörüyordu Olay: XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti'ne bağlı; Sırplar, Yunanlar, Romenler ve Karadağlılar bağımsızlıklarını elde ettiler. Yukarıda verilen bilgiler birlikte değerlendirildiğinde hangi sonuca ulaşılamaz? A) Osmanlı içerisindeki azınlıklar, bağımsızlık için ayaklanma çıkarmışlardır. B) Osmanlı Devleti'nde yönetim biçimi değişmiştir. C) Çok uluslu yapıdaki Osmanlı Devleti, milliyetçilik fikrinden olumsuz etkilenmiştir. D) Milliyetçilik akımı ile Osmanlı toprak bütünlüğü bozulmuştur. 6 . masını öngörüyordu . Durum : Fransız İhtilâli ve buna bağlı ortaya çıkan milliyetçilik akımı , her milletin kendi bağımsız devletini kur Olay : XIX . yüzyılda Osmanlı Devleti'ne bağlı ; Sırplar , Yunanlar , Romenler ve Karadağlılar bağımsızlıklarını elde ettiler . Yukarıda verilen bilgiler birlikte değerlendirildiğinde hangi sonuca ulaşılamaz ? A ) Osmanlı içerisindeki azınlıklar , bağımsızlık için ayaklanma çıkarmışlardır . B ) Osmanlı Devleti'nde yönetim biçimi değişmiştir . C ) Çok uluslu yapıdaki Osmanlı Devleti , milliyetçilik fikrinden olumsuz etkilenmiştir . D ) Milliyetçilik akımı ile Osmanlı toprak bütünlüğü bozulmuştur .Açıklayarak anlatır mısınız ​

Cevaplar 1

Cevap:

Durum: Fransız İhtilâli ve buna bağlı ortaya çıkan milliyetçilik akımı, her milletin kendi bağımsız devletini kurmasını öngörüyordu.Olay: XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti'ne bağlı; Sırplar, Yunanlar, Romenler ve Karadağlılar bağımsızlıklarını elde ettiler. Yukarıda verilen bilgiler birlikte değerlendirildiğinde hangi sonuca ulaşılamaz? A) Osmanlı içerisindeki azınlıklar, bağımsızlık için ayaklanma çıkarmışlardır. B) Osmanlı Devleti'nde yönetim biçimi değişmiştir. C) Çok uluslu yapıdaki Osmanlı Devleti, milliyetçilik fikrinden olumsuz etkilenmiştir. D) Milliyetçilik akımı ile Osmanlı toprak bütünlüğü bozulmuştur.

1789 yılında meydana gelen Fransız İhtilali'nden sonra çok uluslu devletler içerisindeki milletler kendi devletini kurmak istemeye başladılar. Osmanlı Devleti'de bu durumdan olumsuz etkilendi. Sırplar, Yunanlar, Romenler ve Karadağlılar bağımsızlıklarını ilan ederek kendi devletlerini kurdular. Elbette ki bu durum Osmanlı Devleti'nin isteği üzerine olmadı. Çünkü bu isteklerden dolayı toprak bütünlüğü bozuldu. Dolayısıyla bu milletlerin ayaklanma çıkardıkları da söylenebilir.Ancak Osmanlı Devleti'nde yönetim biçiminin değiştiğine dair yukarıdaki bilgi yoktur. Bu nedenle cevap B'dir.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years