Soru: 1951 yılında New York’ta kurulmuştur. Türkiye kurucu ülkeler arasında yer alır. Kuruluş amacı İkinci Dünya Savaşından sonra ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları çözmek ve kalıcı barışı sağlamak için kurulmuştur. Yukarıda özellikleri verilen kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? A) NATO B) OECD C) BM D) TÜRKSOY

Cevaplar 2

Cevap: Cevap A’dır yanlış çıkarsa kusura bakma
Cevap:

Cevap:

SELAM BU 1. CEVABIM...

CEVAP: C şıkkı

Açıklama:

A şıkkı Elendi Çünkü:

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, 4 Nisan 1949'da 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması'na dayanarak kurulan ve farklı dönemlerde 18 ülkenin daha katıldığı uluslararası askerî ittifaktır. Örgüt üyeleri herhangi bir dış güçten gelebilecek saldırıya karşı ortak savunma yapmaktadır

B şıkkı Elendi Çünkü

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü bazen de İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı uluslararası bir ekonomi örgütüdür.

OECD, demokratik sisteme ve piyasa ekonomisine sahip üye ülkelerin küreselleşmenin ekonomik, sosyal ve yönetim sorunlarını çözmek ve bu sürecin fırsatlarından faydalanmak üzere müştereken çalıştıkları bir forum olarak tanımlanabilir. OECD'nin merkezi Fransa'nın başkenti Paris'tedir.

C şıkkı

Birleşmiş Milletler (BM), 24 Ekim 1945'te kurulmuş; dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür.

D şıkkı Elendi Çünkü

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Türk dil ailesine ait dilleri konuşan Türk nüfusuna sahip ülkeler ve topluluklar arası uluslararası kültür örgütüdür. Eski adı "Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi"'dir. TÜRKSOY'un mevcut genel sekreteri, Türk Devletleri Teşkilatı Eski Genel Sekreter Yardımcısı Sultan Raev'dir. 

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years