Soru: Farklı dillerde gazete ve dergilerin çıkarılmasının ilgili olduğu alan Farklı dillerde gazete ve dergilerin çıkarılmasının ilgili olduğu alan nedir​

Cevaplar 2

Cevap:

2 şekilde bunu adlandırabiliriz

  • Kültür
  • Çeviri

dergileri olarak söylememiz mümkündür.

Kültür

Bir toplumda yer edinmiş geçmişten günümüze kadar gelen ve sadece o yöreye ait olan her şeye kültür denir bu dil olabilir eğlence olabilir yarışma olabilir kurallar bütünü olabilir Bunların hepsi kültür olarak adlandırılır. ülkemizden örnek verdiğimiz zaman Örneğin gelin alıcı zamanları Her bölgede farklı kültürlerle yapılmaktadır kimi at sırtına gelir kimi arabayla gelir kimi bunla dikkat edilmez kimi testi kırar Bunlar bölgeden bölgeye kültürel olarak değişmektedir. Kültürler aynı zamanda o toplumun manevi değerleri ve kalıcı değerleridir.

Çeviri

Edebi metinlerde en önemli kavramlardan biridir çeviri sayesinde ülkeler arası herkes tüm dilleri eserleri tanımış ve kendi eserlerini aktarmışlardır Örneğin Arap edebiyatı Fransız edebiyatı Pars edebiyatı Bunların hepsi çeviri ile birlikte tanımlanmış ve etkilenilmiştir.

  • Kısacası farklı dillerde gazete ve dergilerin çıkarılmasının ilgili olduğu alan kültür dergisi veya çeviri dergisi olarak adlandırılır
Cevap: ღSelamღ

❥Çeviri

Kültür

olmak uzere 2 ye ayırabiliriz.

Çeviri Nedir

Çeviri nedir sorusunun en kısa tanımı; bir dilde yazılmış mesajı farklı bir dile aramaya çeviri adı verilir. Çeviri, diller arasında bir köprü kurarak mesajın binlerce insana aynı anda ulaşmasını sağlar. Genel hatları ve çerçevesi olan çevirinin ilk kriteri dile hâkimiyettir. Edebiyat, Mütercim Tercümanlık, Karşılaştırmalı Edebiyat, Filoloji mezunlarının başta olmak üzere bu alanda kendini geliştirmiş olan tüm bireyler çevirmen olarak görev alabilir. Kuramsal, Betimleyici ve Uygulamalı Alan olarak üç ana kategoride değerlendirilen çevirmenlik, sosyal bilimlerin de en önemli alanlarından birisidir. Şekil ve anlam bütünlüğü ile değerlendirilen dil; çeviri olarak ele alındığında, dile ait olan tüm şekil ve anlam bütünlüğünün bir diğerine aktarılması önceliklidir.

KÜLTÜR NEDİR

➺Kültür, kavramının pek çok anlamı vardır.

Kültür, insanoğlunun maddi ve manevi olarak ürettiği, yarattığı herşey: Geleneleri, görenekleri, dili, dini, edebiyatı, giyimi, mimarisi, yemekleri vs.

Kültür terimi yerine eskiden Arapça kökenli “hars” sözcüğü kullanılmış, TDK bu sözcük yerine “ekin” kelimesini önermiştir.

  • Spoky36
  • Brtnvrdr
  • Lavinia

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years