Soru: Selamlar, Türkiye'den seçtiğiniz ve Dünya'dan seçtiğiniz iki tarihi yeri anlatmanızı istiyorum. Anlatımlarınızı görsellerle destekleyiniz. Teşekkürler...♡​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Kız Kulesi - İstanbul/Üsküdar

Galata Kulesi - İstanbul/Beyoğlu

Açıklama:

KIZ KULESİ

Hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır. Deniz içinde karadan bir ok atımı uzak, dört köşe, sanatkarane yapılmış bir yüksek kuledir. 1110 yılında yapımına başlamış ve 1725 yılında bitirilmiş ve turistlere açılmıştır. Günümüzde restoran olarak hizmet vermektedir.

GALATA KULESİ

528 yılında inşa edilmiş İstanbul’un Galata semtinde yer alan (Karaköy’ün üst kısmı) ve şehrin en önemli sembolleri arasında yer alan bir kuledir. Kuleden İstanbul’un sahil kesimi başta olmak üzere Haliç ve İstanbul Boğazı panoramik olarak izlenebilmektedir.

Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Galata Kulesi 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius tarafından Fener Kulesi olarak inşa edilmiştir. 1204’deki IV.Haçlı Seferi’nde yüksek düzeyde hasar alan kule, 1348’de Cenevizliler tarafından yığma taşlar kullanılarak İsa Kulesi adıyla Galata surlarına ek olarak yeniden restore edilmiştir. Ayrıca o yıllarda kentin en yüksek binasıdır.

NOT: EN İYİ CEVAP SEÇER MİSİN LÜTFEN ?

answer img
Cevap:

Pamukkale Travertenleri, kaynak sulardan ve traverten teraslı tepelerden meydana geliyor. Çökelez Dağının eteklerinde yer alan ve ovadan 100–150 metre yükseklikte uzanan bu terasta yaklaşık 6 km uzaklıkta Pamukkale'yi var eden, travertenlerin oluşumunu sağlayan termal kaynaklar yer alıyor...

Peri Bacası Nedir, Nasıl Oluşmuş?

Peri bacasını doğal bir oluşum olarak ifade edebiliriz. Peri bacaları oluşumlarının tarihinin 60 milyon yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor. İlk zamanlarda bir iç deniz olan Kapadokya bölgesi, çevredeki Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllüdağ’ın milyonlarca yıl önce püskürttüğü lav ve küller bu bölgeyi kurutmaya başlamış ve bölgede lav ve külden oluşan taş yani tüf yapılar oluşmaya başlamış.

Bu yumuşak tüf katmanlar yine milyonlarca yıl boyunca şiddetli rüzgar, sel ve yağmur suları ile aşınması sonucu değişmeye başlamış ve erozyonla birlikte vadilere dönüşmüş. Böylece hepimizin bildiği o üzerine mantar başlık veya şapka varmış gibi görünen konik gövdeler oluşmaya başlamış. Bu doğa harikası oluşumlara da peri bacaları deniliyor.

Üç Güzeller Peri bacaları – Ürgüp

Kapadokya, aynı zamanda tarih boyunca çok sayıda uygarlıklara ev sahipliği yapmış. Bölgenin bu yapısının avantajı kullanılarak çok sayıda kayalara oyulmuş yerleşim yerleri, evler, manastırlar, kiliseler, şapeller, ve yer altı şehirleri inşa edilmiş. Peri bacalarının çoğunun içerisi de bu şekilde konumlandırılmış.

Peri bacaları ayrıca güvercinlik olarak da kullanılmış. Döneminde burada yaşayan halk bu oyuklara yem koyup kuşları beslemeye ve kuşlardan elde ettikleri gübreleri bağlarında ve tarlalarında kullanarak son derece verimli ürünler elde etmiş.

Peri Bacası En Güzel Nerede İzlenir?

Kapadokya’da peri bacalarını en güzel, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar, Ürgüp, vadiler ve seyir teraslarından izleyebilirsiniz. Ayrıca Kapadokya’nın en popüler aktivitesi olan Balon Turu ile de havadan bu güzellikleri izlemek büyük bir keyif.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years