Soru: Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörüdeğildirA) doğal kaynaklarB) emekC) sermayeD) işletme ​

Cevaplar 2

Cevap:

• cevap d) olacaktır

işletme kar amacı güder. kar pazarlamada işe yararken üretimde rol almaz.

4 ana unsur ve diğer unsurlar arasında işletme yer almaz bir ürünün ortaya konulması için işletme şart değildir

Üretim faktörü nedir

Bir ürünün üretilebilmesi için gerekli olan faktörlerdir. Ana olarak 4 faktor vardır,

  1. Doğal kaynaklar
  2. emek
  3. sermaye
  4. girişimcilik

Tarım üzerinden örnek verelim,

Doğal kaynaklar: bir ürünün gelişmesi için gerekli bir unsurdur. Doğal kaynaklar Hava, su, toprak, bitki örtüsü, hayvanlar, madenler doğal kaynaktır. Bunlar insan eli değmeden doğada kendiliğinden oluşur ve insanlar bunları üretemez. Bir bitkinin yetişmesi suya, toprağa, havaya bakar eğer bu doğal kaynaklar olmasa bitki yetişemez.

emek: emek bir işin oluşması için sarfedilen gerek zihin gerekse fiziksel güçtür. Eğer bir bitkinin yetişmesi için emek sarfetmeyip bitkinin kendi kendine oluşmasını beklersen bitki yetişmez.

Sermaye: o işin gerçekleşmesi için harcanilan paraya denir. Sen eğer bitkiye Gübre almazsan bu anlamda cimrilik yapıp asi budama gibi işlerini Pahalı diye yerine getirmezsen o bitki olur yada gram verim almazsın

Girişimcilik: O işin yapılması için ortaya atılan fikir, fikrin geliştirmek ve bitkiden max verim almak için girişimci olmalısın eğer çözümcü girişimci gibi davranmazsan bitki yetişmez.

Nefess

LoveyourseIf

Opti Tim

Cevap:

Saygılar.

Cevabımız D şıkkı olacaktır.

Sebebi : Üretimde herhangi bir para kazanmak hedeflenmez. Para kazanma işlemi satım kısmında etkili olan faktörlerden bir tanesidir. Ancak dediğim gibi bize satım işlemini sormadığı için cevabımız D şıkkı olmuştur.

_

Üretim Nedir?

Üretim, bir yemeği, ürünü belirli işlemlerden geçirerek piyasaya sunmaktır. Üretim yaparken :

  • GDO'lu ürün
  • Çürümüş ürün

Kullanmamaya dikkat etmemiz gerekir. Çünkü tüketici sınıfı bunlardan fazla bir oranda tüketirse hastalık başlar ve bu salgın boyutuna kadar ulaşabilir. Ürünümüzü kaliteli seçmeli, işimizi kendimizi vererek yapmalıyız. Eğer ürettiğimiz malı satacaksak gerekli standartları kontrol etmeliyiz ve aşırı yüksek - aşırı düşük fiyatlara satmamaya özen ve dikkat göstermeliyiz. Zaten ürünümüz zabıtalar aracılığıyla kontrol edilecektir.

#ForzaOptitim

#y4

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years