Soru: Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gaziantep'in çeşitli kulturlerin buluşması nedeniyle oluşan zengin muttagun- da yaklaşık 252 cesit yemek türü yer alıyor. Gaziantep mutfağı denildiğinde akla ilk gelen meşhur yemekleri arasın- da bulunan kebap çeşitleri, bilinen türlerinin dışında yenidünya, sebzeli, ayva, elma, simit, patlican, kazan, kabak. Kilis, ekşili, mantar, yoğurtlu, ayvalı ve tas kebaplanı olmak üzere 32 türde yapılıyor. Yine mutfakta 26 cest korte ya- pilirken 27 ceşit pilav, 15 cesit dolma, 26 çeşit etli yemek, 15 çeşit turşu ve 22 çeşit helva bulunuyor. Yoğurt yemek- lerinin de hatırı sayılır bir yeri olan Antep mutfağında çağla aşı, orman, sahte yuvarlama, bakla, ciğdem aşı, bozelye elma aşı, fasulye, kabak, keme, köfte, mantar, patates, soğan ve yuvarlama, akla ilk gelen yoğurtlu yemekler olarak dikkati çekiyor. Bu metnin yazılış amacı aşağıdakilerden hangisidir? A) kültür aktarma B)bilgilendirme C) Olay yorumlama D) ikna etme