Soru: kimya nedir yardımcı olurmusunuz ​

  • drugie-predmety

    Konu:

    YGS-LYS
  • Yazar:

    nena
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Kimya, maddenin yapısını, özelliklerini, birleşimlerini, etkileşimlerini, tepkimelerini araştıran ve uygulayan bilim dalıdır.

... başarılar

Cevap:

Cevap:

Selam~~~

Soru : Kimya nedir ? Cevap :

Kimya, maddenin yapısını, özelliklerini, birleşimlerini, etkileşimlerini, tepkimelerini araştıran ve uygulayan bilim dalıdır. Kimya bilmi daha kapsamlı bir şekilde ifade etmek istersek maddelerin özellikleriyle, sınıflandırılmasıyla, atomlarla, atom teorisiyle, kimyasal bileşiklerle, kimyasal tepkimelerle, maddenin hâlleriyle, moleküller arası ve moleküler kuvvetlerle, kimyasal bağlarla, tepkime kinetiğiyle, kimyasal dengenin prensipleriyle vb konularla ilgilenir.

  • Kimyanın en önemli dalları arasında analitik kimya, anorganik kimya, organik kimya, fiziokimya ve biyokimya sayılır.
  1. Analitik kimya nedir ?

kimyasal bileşiklerin tanınması ve miktarının belirlenmesinde kapsayan kimya disiplini nedir kan idrar su hava ve toprak gibi madde örneklerinin yapısında bulunan kimyasal maddenin tür ve miktarının belirlenmesi Analitik kimyanın ilgi alanıdır .

Anorganik kimya nedir ?

Asit , baz , tuz ve su gibi maddelerin doğada nasıl bulunduğu özelliklerini inceleyen kimya disiplini anorganik Kimyadır .

Organik Kimya nedir ?

Yapısında karbon (C) bulunduran bileşiklerin yapısını özelliklerini ve tepkimelerini inceleyen kimya disiplini nedir Petrol ve petrol ürünleri boyalar Plastikler ilaçlar ve patlayıcılar tepkimelerini inceleyen kimya disiplini nedir.

Fiziokimya nedir ?

Sıcaklık , basınç , derişim gibi fiziksel faktörlerin kimyasal tepkimeleri inceleyen kimya disiplinidir. piller fizikokimyanın ilgi alanına girer.

Biyokimya nedir ?

Canlı organizmaların kimyasal yapısı ve bu yapıda gelen kimyasal değişikler inceleyen kimya disiplindir. İlaçların vücuttaki etkin ve kaniz mallarının incelenmesi gibi konularda biyokimyanın ilgi alanına girer .

Rehberim hayalet301

"Gireceğimiz sınavdan boşta çıkmak vardır"

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years