Soru: dünya genelinde turizmin ekonomik olarak önem kazanmasında hangileri etkili olmuştur​

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

Küreselleşmenin beraberinde getirdiği, iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler, ulaşım araçlarındaki hız, konfor, kapasite ve fiyat faktörlerindeki gelişmeler tüm sektörler de olduğu gibi uluslararası turizmin de gelişmesine büyük bir ivme kazandırmıştır.

başarılar ...

Cevap:

Dünya genelinde turizm özellikle bazı ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biridir. Turizmin pek çok farklı kolu vardır ve ülkeye döviz girişi olmasını veya ülke içinde sermaye döngüsü olmasını sağlar.

Turizmin Ekonomik Olarak Önem Kazanmasında Etkili Olan Faktörler
  1. Ulaşım ve lojistik faaliyetleri: Turizmin başarılı olabilmesi için bölgelerin ulaşılabilir olması gerekir. Ulaşım faaliyetlerinin artması turizmin de artmasına sebep olmuş ve daha fazla insanın seyahat edebilmesini sağlamıştır.
  2. Otelcilik faaliyetleri: Otellerin yaygınlaşması ve insanlara daha doğru hizmet eder hale gelmesi dünya genelinde turizm faaliyetlerini arttırmıştır.
  3. Teknolojinin gelişmesi: Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının yaygınlaşması sonucu insanlar daha fazla otele, uçak biletine ulaşabilmiş, yabancı bir bölgede yapacakları harcamaları öngörüp karşılaştırabilmiştir. Ayrıca internet sayesinde insanlar uzak bölgeler hakkında bilgi sahibi olur ve bu bölgeleri gezmeye karar verir.
  4. Kültür ve sanat faaliyetlerinin artması: Kültür ve sanat insanları farklı bölgelere çeken keyifli etmenlerdir.

Turizm sayesinde insanlar farklı bölgeleri keşfetmeye başlamıştır.

"Turizm faaliyetleri nelerdir?" sorusu için:

https://eodev.com/gorev/10494023?referrer=searchResults

Başarılar,

#team1

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years