Soru: Hz. Yusuf'un hayatını anlatınız.#OptiSınav ​

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    kitty5
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Selam

Hz. Yusuf

Hazreti Yusuf kur'an-ı Kerim'de ismi geçen peygamberlerdendir onun hayatını anlatan kısa sure kur'an-ı Kerim'de kıssaların en güzeli olarak nitelenir Hz Yusuf Hz Yakub'un 12 oğlundan biridir Hz Yakup Hz ishak'ın da Hz İbrahim'in oğludur Hazreti Yakup oğlu Yusuf'a diğer çocuklarından daha fazla özen gösteriyor onu çok seviyordu Yusuf'un abileri babalarının Yusuf'a gösterdiği ilgi kıskanıyor Hatta ondan nefret ediyorlardı buna karşılık yiyorsun kardeşlerinden daha olgun bir karaktere sahipti ve abilerinin hepsini saygı duyuyordu Hazreti Yusuf güzel ahlaklı sevecenliği ve Merhameti ile herkesin ilgisini çekiyordu o insanların yardımına koşar büyüklerine saygıda kusur etmez kimseye kalıpta davranmaz ve etrafındakilerin gönlüne hoş etmeye çabalardı Bu sebeple kasaba halkı Yusuf'u çok severdi ayrıca güzel bir görünümü ve iyi bir hitabet yeteneği vardı.

Hz Yusuf mucizeleri
  • Yusûf aleyhisselâmın lisânı çok tatlıydı. Sözünü duyanın kalbi ona meylederdi. Onun tatlı dili sebebiyle bir çok kimse îmânla şereflendi.
  • Yusûf aleyhisselâmın mübarek yüzünde, güneş gibi nur parlardı. Yüzüne bakan fazla bakamayıp, hemen gözünü indirirdi. Huzu­runa gelen bir a’mânın Yusûf aleyhisselâmın yüzünün nuru ile görmeye başladığı rivayet edilmiştir.
  • Hz. Yusûf’un huzuruna gelen nüfuzlu bir kimse, yaprakların bir araya gelerek kumaş olmasını mucize olarak istedi. Yusûf aleyhisselam da dua etti. Ağaçların yaprakları birleşerek paha biçilmez bir kumaş oldu.

@OptiTimİk

@lavinia

Cevap:

[tex]\color{green}Merhabalar[/tex]

73. Cevabım

Hz. Yusuf'un hakkında

Hz. Yusuf (as) Yakup peygamberin 12 oğlundan biridir. Annesinin adı Rahil'dir. Çocukluğunda çobanlık yapmıştır. Hz. Yusuf Kuran-ı Kerim'de açı geçen 25 peygamberlerden birisidir. Kur'an-ı Kerim'de Yusuf suresi de bulunur. Kur'an-ı Kerim'de adı 27 kez geçmiştir. Güzelliği ile bilinen bir peygamber olmasından dolayı yakın çevresi ve kardeşleri tarafından oldukça kıskanılmış ve güzelliği nedeni ile hapis bile yatmıştır.

Yusuf Aleyhisselam’ın kıssası, Kuran-ı Kerim’de “Ahsenü’l-kasas” (kıssaların en güzeli) diye ifadelendirilir ve müstakil bir sûre (Yusuf Suresi) ile anlatılır.

Hz. Yusuf'un Kıssası

Hz. Yusuf'un kardeşleri Hz. Yusuf'u kıskandıkları için onu kuyuya atmışlardır. Hz. Yusuf kuyuda iken kervancılık işi ile uğraşan kişi onu bulur ve köle olarak da başkalarına sattı. Sonra Züleyha hanım ile tanıştı. Züleyha Hz. Yusuf'a iftira attı ve Hz. Yusuf zindana atıldı. Kendisine rüyaları yorumlama kâbiliyeti verilen Hz. Yusuf bu yeteneği sayesinde zindandan çıkarıldı ve Mısır’a yönetici oldu. Kıtlık sebebi ile kendisini kuyuya atan kardeşleri ile karşılaşan Hz. Yusuf onlara yardım etti ve kendilerini affetti.

Kardeşleri ile buluşmasından sonra Hz. Yakup en çok sevdiği evlâdına, Bünyamin de ana-baba bir kardeşi Hz. Yusuf’a kavuştu. Oğlunun özlemi ile kör olan Hz. Yakup’un gözleri açıldı.

İyi çalışmalar!

.............................................

@xNursena [ben]

@ravzakayabas06 [rehberim]

#OptiTim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years