Soru: Hz. Nuh'un hayatını anlatınız.#OptiSınav​

Cevaplar 1

Cevap: Selam Hz. Nuh.

kur'an-ı Kerim'de peygamberlerin Tevhid inancını anlatmak için verdikleri mücadeleyi gönderildikleri kavimlerin tutumlarına konu edinen ayetler bulunmaktadır Bu ayetlerde anlatılan olaylar ve olayların sonuçları Müslümanlar için örnek ve ibret niteliğindedir.

Nuh Kur'an'da adı sıkça geçen bir peygamberdir aynı zamanda onun adını taşıyan bir sure vardır Bununla birlikte ünlü lazım olarak bahsedilen 5 büyük peygamberden biri ve bunların ilkidir.

Hz Nuh'un Aleyhisselam peygamber olarak gönderildi vakit puta tapanların sayısı iyice artmıştı kur'an-ı Kerim'de bu dönemde tapınılan putlardan bazılarının ismi zikredilmiştir putperestlikle birlikte toplum düzeni bozulmuş ahlaki çöküş yaşanmış taşkınlık zulüm haksızlık yaygınlaşmıştır Yüce allah insanlara hak dine davet etmesi Tevhid inancını anlatması ve Allah ve yasakları bildirmesi için Hz Nuh'un peygamber olarak görevlendirdi. Hz Nuh kavmine Allah'ın kendisini peygamber olarak gönderdiği ve acı verici bir azap gelmeden onları uyarmak üzere görevlendirdiğini anlattı O kavmini bir olan Allah'a inanmaya çağırdı Allah'tan başka tapınmaya layık hiçbir varlığın olmadığını ve kendisinin açık bir uyarıcı olduğunu anlattı Eğer onu dilemezlerse başkalarına bir azap geleceğini haber verdi Hz Nuh Gece gündüz demeden Tevhide davetini bazen gizli bazen açıktan davet ettirdi.

Hz nuhun Mucizeleri:
  • Hz. Nuh (aleyhisselam) gemiyi tamamlayıp hacca gitti. Geminin yanından ayrıldıktan sonra, yine onun bir mûcizesi olarak, gemi havaya kalkıp hacdan dönünceye kadar boşlukta durdu. Müşrikler bir zarar yapamadılar. Nûh (a.s.) hacdan dönünce tekrar yere indi. Bundan sonra tûfan başladı.
  • Hz. Nuh’un duâsı bereketiyle, gemide bulunan mü’minler karaya çıktıktan sonra, kısa zamanda çoğaldılar.
  • Hz. Nûh, selâmetle gemiden indiğinde mübârek eliyle bir ağaç fidanı dikmişti. Onun bir mûcizesi olarak, o fidan biraz sonra, rengi birkaç nevi olan çeşit çeşit meyveler verdi.
@OptiTimİk@lavinia

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years